Bolderkar van het Hooghuis

Bolderkar symbolisch overhandigd aan speeltuin Elckerlyc

Al een aantal jaren werkt Het Hooghuis nauw samen met de Osse speeltuin Elckerlyc. Dat deze samenwerking succesvol is blijkt uit de vele projecten die gezamenlijk worden geïnitieerd. Op 4 november jl. werd de afronding van het jongste project, een prachtige bolderkar gemaakt door leerlingen van Het Hooghuis afdeling Metaaltechniek, gevierd met alle betrokkenen. De kar is vanaf heden te bewonderen in Elckerlyc.

bolderkar.jpgDe afgelopen maanden stonden vierdejaars leerlingen van de metaalafdeling van Het Hooghuis Zuid voor een uitdagende opdracht. Elckerlyc sprak de wens uit graag te willen beschikken over een bolderkar. De speeltuin informeerde bij Het Hooghuis naar de mogelijkheden en al snel werd er enthousiast gestart. Medewerker Gerben van Elckerlyc’s technische groep maakte een eerste ontwerp. Onder leiding van docent Arnold de Groot gingen Hooghuisleerlingen Wesley Ploegmakers, Nick Nolte, Noah Nguyen en Chiel van Erp vervolgens aan de slag. Vele uren werkten zij met veel enthousiasme aan de bolderkar.

De officiële overhandiging van de bolderkar vond afgelopen vrijdag plaats binnen de afdeling Metaaltechniek. Jeanne de Bruijn en beheerders Henk en André van Elckerlyc ontvingen uit handen van Hooghuisteamleider Techniek Titus Burgers symbolisch een slagroomtaart met daarop een afbeelding van de bolderkar.

Met deze praktijkgerichte opdracht snijdt het mes aan twee kanten: de speeltuin is geholpen en de leerling doet nuttige ervaring op en toont daarnaast zijn maatschappelijke betrokkenheid.