Sonnewijzer uit Oss

Uit het Brabants Dagblad 28-10-2015

'Het is mooi om te zien dat leerlingen van de Sonnewijzer uit Oss zich inzetten voor de Elckerlyc-kinderen'
Ze vindt het 'superleuk' om op de vrijdagmiddag in het oude mobcomplex aan de Slabroekseweg de grote eik af te schillen. Osse Caroline van Hemert, 15-jarige leerlinge uit de 2-plusklas van De Sonnewijser, is een van scholieren die volop bezig is om de oude boom om te turnen tot speelboom. Zodat die binnenkort een mooi plekje krijgt in de Osse speeltuin Elckerlyc.
"Met een speciaal steekmes halen we de schors eraf. Nee, geen vervelend werk. Juist hartstikke lekker om in de buitenlucht aan de slag te zijn. We moeten nu alleen even wachten tot de boom omgedraaid wordt. Dan kunnen we verder", legt Caroline uit.
Voor Wim van Dorst, de voorzitter van Elckerlyc, is het 'boom-pel-project' een perfect voorbeeld van samenwerking. "Het is mooi om te zien dat juist deze leerlingen, die het zelf ook niet altijd even makkelijk hebben, zich zo willen inzetten voor onze Elckerlyc-kinderen. Laagdrempelig en passend. Met dank ook aan boswachter Wil Sommerdijk, die zorgde voor deze grote eik. Als ie eenmaal geprepareerd is, komt deze klim- en klauterboom achterin ons kleine speeltuinbosje te liggen. We moeten alleen nog op zoek naar een partij die ons wil helpen bij het vervoer van daar naar hier."