Terugkijken

     Zwaardvechten met ridders, varen met een piraat, grappige verhalen van kleurrijke dames en dansen met prinsessen. Zaterdag was het Elzeneindfestijn weer bij speeltuin De Elckerlyc en kinderboerderij De.
 Lekker modderen met water en zand in de nieuwe beek van speeltuin Elckerlyc   Met het doorknippen van linten opende de Osse jeugdburgemeester Jara van Doorn maandagmiddag het nieuwe speelgedeelte van speeltuin.
 Zilveren jubileum Elckerlyc een groot succes    Dat speeltuin Elckerlyc 25 jaar geleden haar poorten opende is niet onopgemerkt voorbij gegaan.   Het feestprogramma bestond uit 4 elementen: een symposium, een bedank.
 Symposium.   In 2018 was het landelijk nieuws dat kinderen steeds minder buiten spelen en dat dit niet goed is voor hun ontwikkeling en hun gezondheid. Het thema van het symposium sloot hier op aan: Spelen doe je buiten. Vier.
 De speeltuin zou voor de 25ste keer de poort gaan openen maar de burgemeester die de opening zou doen kwam niet opdagen.Volgens de man in het gladde pak was het ook niet meer nodig want de speeltuin zou verdwijnen en er zouden flatgebouwen.
     Het elzeneindfestijn was dit jaar weer zonovergoten en heel druk bezocht.   Op het terrein van de kinderboerderij en de speeltuin was er zaterdagmiddag een enorm aanbod aan acts en doe-dingen in een.
 De speeltuin leek wel een oerwoud. Veel dieren en insecten waren naar de speeltuin gekomen en mengden zich tussen de vele kinderen. Er was ook een flink grote aap gesignaleerd. Gelukkig was Flip, de broer van Freek V. op bezoek die samen.
 Ruim 80 vrijwilligers stonden deze zaterdag paraat om de derde editie van het festijn te verwezenlijken. Een toverstaf maken, op de foto met de elfjes of andere sprookjesfiguren, varen op het vlot van de scouting, het kan allemaal in en.
     Speeltuin Elckerlyc opende eind februari het 23ste seizoen. Een avond vol magie, goocheltrucs en hekserij. Met een explosieve toveract, een vuurspuwer en vliegende bezemstelen werd het nieuwe seizoen geopend..
 Het Elzeneindfestijn 2015 werd een bijzonder feest voor de speeltuin Elckerlyc en NME-centrum en kinderboerderij De Elzenhoek.  Bijna 4000 bezoekers die genoten van de mooie attracties en het mooie weer op zaterdag 29 augustus..
 Op 1e pinksterdag, zondag 24 mei, was er levende muziek in speeltuin Elckerlyc. Na de middag werd er gespeeld door de  blazersklas , het jeugdorkest en het grote orkest van fanfare Jong Leven uit.
 Speeltuin Elckerlyc is zaterdag 14 maart feestelijk geopend met een drukbezocht avondspektakel op het kasteelplein.   Diederik en Ricardo(samen 18 jaar oud) kopen een magisch zwaard op marktplaats met de laptop van hun.
 Sprookjesachtig… dat was het afgelopen zaterdag tijdens het Elzeneindfestijn.   Voor het eerst georganiseerd door De Elzenhoek en de Elckerlyc en meteen al zo’n succes, dat hadden zelfs wij niet verwacht. Ruim 3500.
     "Haring, Makreel, Tonijn"   Met deze kreet werd het elckerlyc schip heroverd op de domme zeerovers die ook nog eens hun grote schat moesten afgeven aan de ruim 800 aanwezige kinderen. Het feest ging daarna verder.
 Tientallen gehandicapte kinderen waren zaterdag speciale gasten in speeltuin Elckerlyc in Oss. Op feestelijke wijze werd hier een bord onthuld dat aangeeft dat ook gehandicapte kinderen hier optimaal kunnen.
 Elckerlyc vierde zondag 19 mei zijn 20-ste verjaardag.   Ruim duizend vaders en moeders met hun kinderen kwamen op deze mooie lentedag naar de speeltuin om het 20 jarig jubileum mee te vieren. Het feest begon met een "ijdele nep.
  Honderden kinderen waanden zich in de ijstijd tijdens de lenteopening van speeltuin Elckerlyc op zaterdagavond 2 maart.    De Winterkoningin huilde ijspegels van verdriet. Haar dochter "de lente" was gekidnapt en.
 Asterix en Obelix openen de Olympische Spelen   Ongeveer 700 supporters van Asterix en Obelix waren present bij de opening van de olympische spelen in speeltuin Elckerlyc. De Galliërs namen het op tegen de veel sterkere.
 Spannende opening speeltuin Elckerlyc   Honderden kinderen hebben zaterdagavond 26 februari samen met hun ouders, opa's en oma's de opening van speeltuin Elckerlyc meebeleefd.     In het dorp wordt flink.
 Onder een stralend zonnetje genoten zaterdagavond 11 september gasten en vrijwilligers van de eerste zomeravond openstelling. Deze stond in het teken van de camping om op die manier samen nog eens na te genieten van de afgelopen zomervakantie..
 Dikke druppels doen het Elckerlycfestival geen goed. Het begin was prachtig, maar rond half drie begon het stevig te regenen. Om één uur begon het optreden van “de indiaan in de kast.” Een verhaal dat gespeeld werd.
 Het Internationaal Kinderfeest in Speeltuin Elckerlyc was weer heel erg geslaagd.   Vandaag, op zondag 24 mei, werd voor de 5de keer de dag van het kind (Cocuk Bayrami) gevierd. Naast het mooie weer genoten kinderen en ouders van de.
  Naast het Elcerlycfestival elke zomer is dit nu voor het vijfde jaar dat voor het nieuwe seizoen een spektakel wordt gehouden, zegt vrijwilliger van het eerste uur Wim van Dorst, terwijl hij met een flinke draai aan de knop het schip nog.
  Het speeltuinseizoen 2010 is van start gegaan in speeltuin Elckerlyc met een heus avondspektakel.    Het draaide zaterdagavond allemaal om Meneer Suikerbuik, de directeur van ‘de Snoepfabriek’. Hij was.
 De nieuwe waterspeelplaats is op zaterdag 29 mei officieel geopend door kindervriend en watergod Neptunus.   Behalve de voorzitter Wim van Dorst, hielden ook mevrouw Francien van de Ven- van Lee van het Waterschap van Aa en Maas en.
 “soep van Toon” in Elckerlyc       Na het inleidend woordje van  juf Dora  doken sommige schatzoekers al snel tussen de struiken op zoek naar de sleutels van de burgemeester. Die had ze eerder.
     Elckerlyc viert haar 15-jarig jubileum.   Reden genoeg om eens terug te kijken naar de geschiedenis van deze unieke speeltuin. Het was 1991 en in tegenstelling tot veel andere steden had Oss geen speeltuin. In de.
  Het Elkerlycfestival stond in 2007 helemaal in het teken van het circus. Alle kinderen mochten zich de hele middag circusartiest voelen. Bij de entree kreeg ieder kind een clownsneus.    Ze kregen ‘les’ in.
 Ridders gingen mekaar te paard en lans te lijf alsof hun leven er van af  hing. Een spannend schouwspel dat weer eens goed.
 Cowboy.
 De geschiedenis van een speeltuin ván iedereen, vóór iedereen en dóór iedereen.    Download de Jubileumkrant    Elckerlyc vierde in 2008  een 15-jarig.